Bachbloesemtherapie

“Een beetje gelukkiger zijn, dat willen we allemaal”.

Wat zijn Bachbloesems?

Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten die positief inwerken op storende emoties en gemoedstoestanden zoals angst, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, piekeren,…

Ze hebben de eigenschap om  negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van bepaalde bloesems weer in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken. Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool zoals bijvoorbeeld faalangst in zelfverzekerdheid of ongeduld in kalmte en rust. 

Bachbloesemtherapie bij Welbewust Gezond de praktijk van Sandra Wischmann te Brunssum in Limburg voor voedingsadvies, gezondheid en levensstijl

Van waar komt de naam?

De naam komt van Dr. Edward Bach (1886 – 1936) die deze geneeswijze begin vorige eeuw ontdekt heeft. Reeds meer dan 70 jaar hebben deze bloesems hun deugdelijkheid bewezen bij allerhande emotionele problemen zowel bij kinderen als volwassenen. Slaapproblemen, faalangst, examenvrees, hyperactiviteit, verdriet, schuldgevoelens, concentratieproblemen zijn allemaal voorbeelden waar Bachbloesems heel goede resultaten bij geven. Dr. Bach ontdekte 38 verschillende bloesems, met elk hun eigen helende eigenschap.

De filosofie van dokter Bach

Citaat:

De geheel natuurlijke Original Bach Flowers helpen onze gemoedsstemmingen bij bepaalde gebeurtenissen in de loop van de dag beter in evenwicht te houden en in harmonie te blijven met onszelf. Een vriendelijk helpende hand van de natuur om ons emotioneel evenwicht terug te vinden en vrolijk en vol vertrouwen vooruit te kijken. - Dr. Edward Bach.


Welke Bachbloesems bestaan er?

De 38 Bachbloesems die Dr. Bach heeft ontdekt, werken elk in op een specifieke emotie of gemoedstoestand. Door de verschillende Bachbloesems met elkaar te combineren, kan je een probleem in zijn totaliteit aanpakken.

Bachbloesems zijn totaal veilig

De Bachbloesems zijn 100% natuurlijk en kunnen zowel door kinderen als door volwassenen met veel succes worden gebruikt. Ze zijn totaal veilig en onschadelijk. Er is geen enkele bijwerking, je kunt ze niet overdoseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvormen, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren.