Gewichtsbeheersing

Gewichtsbeheersing bij Welbewust Gezond de praktijk van Sandra Wischmann te Brunssum in Limburg voor voedingsadvies, gezondheid en levensstijl

Wil je op een gezonde manier afvallen en op gewicht blijven?

Ik begeleid je graag bij het ontwikkelen van een verantwoord eet- en beweegpatroon.
Geen honger lijden en niet meer constant calorieën tellen, maar in een gezond tempo naar een goed lichaamsgewicht.

TERUG NAAR DE BASIS. DAT WIL ZEGGEN TERUG NAAR EERLIJK ETEN, DUS GEEN PAKJES, GEEN KANT EN KLAAR MAALTIJDEN, GEEN DURE SHAKES OF MAALTIJDVERVANGERS.

 

Er wordt niet alleen gelet op de hoeveelheid die je eet. Er wordt ook gekeken of je de benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Een uitgebalanceerde voeding zorgt er immers voor dat je voldoende energie hebt en dat ziektes voorkomen kunnen worden.


Eerlijke voeding zorgt er voor dat ons lichaam gezond blijft. Wanneer wij deze voeding goed bereiden (en de voeding dus niet kapot maken), kunnen wij er optimaal van genieten. Juiste voeding zorgt dan ook niet alleen voor een gezond lichaam, maar zorgt tevens voor genieten en het brengt ons samen. De oplossing moet dan ook gevonden worden in anders eten.

In mijn praktijk gaan we op zoek naar een lifestyle die bij je past, zodat afslanken een onderdeel wordt van een gezonde levensstijl voor de lange termijn.

Wanneer je op een goede manier wilt gaan eten, dan moet je je oude gewoonten aanpassen en leren welke voeding wel bij je past. Niet alleen bezig zijn met afvallen, maar vooral om gezond te blijven, waarbij een gezond gewicht één van de factoren is.

In mijn praktijk help ik met verantwoord en duurzaam afvallen. Verantwoord, omdat je ook tijdens het afvallen voldoende noodzakelijke voeding moet eten om je gezondheid niet te ondermijnen. Duurzaam, omdat het afvallen niet een korte termijn succes moet worden, maar een blijvend resultaat moet zijn.

VOEDING EN OVERGANG

Voeding en overgang: het aankomen en vervolgens lastig kwijt kunnen raken van extra gewicht is kenmerkend voor de overgang. Andere kenmerken zijn opvliegers en stemmingswisselingen.
Door o.a. je voedingspatroon aan te passen kunnen de klachten sterk verminderen.

Ik help je graag hierbij.

 
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Ik ben als gewichtsconsulente aangesloten bij de BGN. Je bent dus verzekerd van:

Actualiteit: Ontwikkelingen in de markt worden door mij actief gevolgd.

Onafhankelijkheid: Mijn adviezen zijn niet gebonden aan enig merk.

Kwaliteit:  Uitsluitend gediplomeerde gewichtsconsulenten mogen aangesloten zijn bij de BGN. Mijn kennis wordt regelmatig bijgespijkerd door opleiding en training.

BGN logoJe kunt hier lezen welke kosten jouw zorgverzekering vergoed.


DE ZORGVERZEKERAAR

Consulten van de gewichtsconsulent worden (gedeeltelijk) vergoed. Je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig. Neem voor meer informatie contact op met de zorgverzekeraar. Ben je niet in de gelegenheid om de afspraak na te komen? Laat dit dan zo snel mogelijk weten. Kosteloos wijzigen of annuleren kan tot 24 uur voor aanvang van de afspraak.


werkwijze gewichtsbeheersing
IntakeGESPREK 60 minuten

Tijdens dit gesprek wil ik inzicht krijgen in je leefstijl, eet- en beweegpatroon. Ik zal vragen stellen over je werk, gezinssamenstelling, huidige eet- en beweegpatroon, verwachtingen, motivatie en doel. Lengte, gewicht, tailleomvang en vetpercentage worden gemeten. Met deze resultaten bereken ik je BMI. Om een goed beeld te krijgen van het huidige eetpatroon houdt je gedurende vijf dagen een voedingsdagboek bij. Dit voedingsdagboek ontvang ik graag voor het volgende consult terug zodat ik aan de hand hiervan een passend voedingsadvies kan opstellen. In overleg wordt, tijdens het volgende consult, een realistisch streefgewicht en tijdspad bepaald.

VOEDINGSANALYSE EN ADVIES 60 MINUTEN

Tijdens dit gesprek bespreken wij het voedingsdagboek dat ik van je ontvangen heb en het voedingsadvies dat ik heb opgesteld. Het voedingsadvies is verwerkt in een voorbeelddagmenu met variatiemogelijkheden. U krijgt adviezen over de juiste voedings- en leefstijlaanpassingen.

Vervolgconsult 30 minuten

Om je gewoonten echt te veranderen is het aan te raden een periode van minimaal 3 maanden aan te houden. Tijdens deze consulten wordt je gewogen en het vetpercentage wordt gemeten. We bespreken de ervaringen van de afgelopen periode. Daarnaast komen verschillende onderwerpen aan bod zoals uitleg over eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen, mineralen en vezels. Je krijgt tips en leefstijladviezen en ontvangt lekkere gezonde recepten. Het aantal vervolgconsulten wordt in onderling overleg bepaald.

WEEGCONSULT 15 MINUTEN

Je kunt kiezen voor een weegconsult als je je doel hebt bereikt maar toch een steuntje in de rug wilt houden. Tijdens dit consult wordt je gewogen en wordt je vetpercentage gemeten. Ook is er de mogelijkheid om even bij te praten en vragen te stellen.