Orthomoleculair Voedingsadvies

avocados Orthomoleculair Voedingsadvies bij Welbewust Gezond de praktijk van Sandra Wischmann te Brunssum in Limburg voor voedingsadvies gezondheid en levensstijl

De term “orthomoleculair” werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Tweevoudig Nobelprijswinnaar. Ortho betekent juist, gezond. Moleculair betreft de moleculen. De juiste, gezonde moleculen oftewel de juiste, gezonde voedingsstoffen.

Volgens de orthomoleculaire geneeskunde, de voedingsgeneeskunde, is 70% van alle gezondheidsklachten voedingsgerelateerd. Onbegrijpelijk dat de voedingsgeneeskunde als alternatieve geneeskunde wordt gezien.

Voeding is geen alternatief; het is de grootste levensbehoefte van de mens. Zonder voeding overleven wij immers niet!

Omdat ieder mens uniek is en daarnaast het leefpatroon bepaalt wat je aan voeding nodig hebt, is de behoefte aan voeding voor iedereen anders.

Intakegesprek

Op basis van een uitgebreid intakegesprek, naar aanleiding van jouw klachten, gaan wij op zoek naar oorzaken. Op de eerste plaats is er uiteraard aandacht voor jouw huidige voedingspatroon maar ook aandacht voor mentale, emotionele, sociale en genetische aspecten die mogelijk een rol spelen. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld. In de regel is dit een plan voor drie maanden. Gedurende deze periode wordt gekeken wat verstandig is om blijvend te veranderen aan het voedingspatroon en aan de leefstijl.

Bij welke gezondheidsklachten?

Een kleine indicatie van gezondheidsklachten en/of aandoeningen die, met behulp van de juiste voeding en orthomoleculaire adviezen, goed te verbeteren zijn:

  • Artrose
  • Darmklachten
  • Diabetes type II
  • Depressie
  • Huidproblemen
  • Jicht
  • Verhoogd cholesterol
  • Verhoogde bloeddruk
  • Vermoeidheid
  • Vruchtbaarheid (verminderd)
  indicaties gezondheidsklachten Welbewust Gezond de praktijk van Sandra Wischmann te Brunssum in Limburg voor voedingsadvies gezondheid en levensstijl 

Behandelplan

Het behandelplan wordt besproken en uitgelegd tijdens het eerste consult. Je ontvangt een individueel voedingsadvies, een leefstijladvies en indien noodzakelijk een voedingssuppletie-advies. Ook zal ik je voorzien van de benodigde informatie om zo goed mogelijk van start te gaan.

Zelfherstellend vermogen

Uitgangspunt hierbij is het zelfherstellend vermogen van ons lichaam, wanneer we de juiste voeding in de juiste hoeveelheden binnen krijgen, zal dit zelfherstellend vermogen (opnieuw) geactiveerd worden.