Wie ben ik?

Sandra Wischmann Welbewust Gezond 2017 01 01 Roermond POO8827 Johan Horst Fotografie Weert WEB

Welkom bij Welbewust Gezond!

Mijn naam is Sandra Wischmann.

Al jaren gaat mijn interesse uit naar wat voeding voor ons als mens kan betekenen. Voor onze gezondheid, vitaliteit en energie maar ook voor ons welbevinden en geluksgevoel.

Deze interesse is al in mijn vroege jeugd ontstaan toen ik hevige acne ontwikkelde en medicatie niet afdoende hielp. Ik ging mij verdiepen in wat ik juist wel en zeker niet moest eten om de kwaliteit van mijn huid te verbeteren. De interesse is gebleven en is inmiddels uitgegroeid tot een gezonde dosis kennis omtrent eerlijke voeding en wat dit voor je algehele gezondheid kan betekenen.

In 2013 heb ik de opleiding voor Consulent Voeding, Gezondheid en Levenswijze afgerond. Hier leerde ik dat het overgrote deel van alle gezondheidsklachten voedingsgerelateerd is. Door datgene te eten wat ons lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren, dus niet te vullen maar te voeden, zullen vele klachten verminderen of soms helemaal verholpen worden. Door de juiste voedingsstoffen en aanpassingen in leefstijl worden wij gezonder en daarmee ook slanker, fitter, vitaler, gelukkiger en hebben meer energie en levensvreugde.

 

 

 

Aangezien overgewicht, zowel bij kinderen als volwassenen, in onze huidige maatschappij een steeds prominentere rol speelt en tot steeds meer gezondheids- en maatschappelijke problemen leidt, heb ik vervolgens de opleiding tot Gewichtsconsulent (BGN) doorlopen. Deze heb ik in 2016 afgerond.

Verder heb ik kennis willen opdoen van de orthomoleculaire geneeskunde en heb inmiddels het diploma Orthomoleculair Voedingsadviseur behaald. Hierbij volg ik het standpunt van de Gezondheidsraad die aangeeft dat voor mensen die tot specifieke groepen behoren suppletie goed kan zijn.

Tijdens mijn opleiding als consulent was een van de specialisatievakken Bachbloesemtherapie. Met deze therapie help ik mensen op emotioneel vlak door hen “een duwtje in de goede richting” te geven.

Welbewust Gezond is de naam van mijn praktijk. Ik wil mensen graag bewust maken. Pas als je je bewust bent, kan je veranderen.

Misschien maak ik jou ook wel bewust…